IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ердоган: Турция подкрепя Украйна в борбата за териториална цялост

Президентът смята за недопустима военната операция в Украйна

16:36 | 24.02.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Ердоган: Турция подкрепя Украйна в борбата за териториална цялост

Турция подкрепя борбата на Украйна за защита на териториалната цялост и разглежда атаката на Русия като тежък удар върху регионалната стабилност и мир. Това заяви днес турският президент Реджеп Тайип Ердоган, като отново призова за разрешаване на кризата чрез диалог, съобщи БТА.

Той добави, че смята за недопустима военната операция в Украйна.

Тази стъпка, която ние разглеждаме като такава, насочена срещу международното право, е тежък удар върху регионалния мир, хармония и стабилност, каза президентът. Той добави, че е изразил подкрепата си за президента на Украйна Володимир Зеленски в телефонен разговор днес.

Ердоган посочи, че Турция, която граничи по море и с Украйна, и с Русия, разглежда двете страни като „приятелски“. Той добави, че е искрено натъжен заради това, че Москва и Киев са в конфликт.

Турция отново призовава Русия и Украйна да решават всички противоречия чрез диалог в рамките на Минските споразумения. Турция е готова да положи необходимите усилия за безопасността на турските граждани, кримските татари и всички, които живеят в Украйна, каза турският държавен глава.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още