IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Alstom ще достави 130 влака на германска провинция в сделка за 2,5 млрд. евро

Първите композиции се очаква да бъдат доставени на Баден-Вюртенберг през 2025 г.

19:40 | 09.05.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Френската група Alstom е спечелила договор за около 2,5 млрд. евро за доставка на 130 регионални влака на югозападната германска провинция Баден-Вюртенберг и за тяхната поддръжка в продължение на 30 години, съобщава Ройтерс. 

Поръчката, подадена от Регионалната агенция за железопътно оборудване на Баден-Вюртенберг, включва опция за 100 допълнителни композиции, информират от Alstom. Според съобщението това е най-голямата поръчка на компанията досега в Германия.

Договорът е за влакове от семейството Coradia Stream, всеки с по 380 седящи места, състоящи се от четири вагона - два от тях на две нива, а други два са на едно ниво, като могат да се съединяват в повече бройки.

Създава се нов стандарт по отношение комфорта на пътниците, какъвто никога не е имало в регионалния транспорт в Германия, изтъква министърът на транспорта на провинцията Винфрид Херман. "За местния транспорт тези влакове са като спринтьорите в бягането",  подчертава той.

Тези влакове могат да развиват скорост до 200 км/ч. Те са оборудвани с модерни системи за сигнализация, разполагат с климатик, безплатен безжичен интернет, електрически контакти, както и със зали за конференции и семейни купета, а също и с места за багаж и за велосипеди.

Първите доставки се очакват през 2025 г.

Над 730 влака от семейство Coradia Stream вече са поръчани в Италия, Люксембург, Нидерландия, Германия, Дания и Испания, съобщава Alstom.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още