IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Работещите за руски компании в чужбина ще трябва да плащат данъци в Русия

Предложението е част от пакет с промени в данъчния кодекс на страната

22:26 | 26.07.22 г. 3
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Работещите за руски компании в чужбина ще дължат данъци в Русия, гласи предложение на Министерството на финансите, цитирано от ТАСС. То е част от промяна в данъчния кодекс на Русия, поясняват от институцията.

Според мотивите на законопроекта изплатените възнаграждения от руските компании за работниците си в чужбина са приходи от руски източници и подлежат на облагане.

Реформата в данъчното законодателство предвижда още облекчаване на процедури, включително и за отпускането на данъчни облекчения по социални причини, както и въвеждане на електронна банкова гаранция. 

Промените възлагат на брокери и управители на активи и данъчни функции, пише още ТАСС. Те ще трябва да отговарят за облагането на доходите на физическите лица от дивиденти от ценни книжа, емитирани от чужди компании. Това ще влиза в задълженията на брокерите, ако тези доходи са получени по сметките на професионалните участници на пазара, допълва още финансовото ведомство.

Реформата в данъчния кодекс предвижда още и освобождаване от данъци на компенсационни плащания за служители в дистанционен режим на работа за използване на собствено или наето оборудване. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
evlogi
преди 1 година
Борката вече пие нафта и преди лягане. Боре бе, аз пак да те питам ,какъв цвят е небето в твоя свят бе?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 0
redcretin
преди 1 година
Бъркаш се с Аляска :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 3
Борката
преди 1 година
Хохлите продадоха цялата си държава, защото са фалирали много отдавна. Запада има на Украйна земи купени, колкото Италия. Честито на печелившите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още