IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гръцката Eurobank продава дела си в турската Tekfen на кувейтска банка

По текуща балансова стойност делът на гърците в Tekfen се оценява на 350 млн. долара

18:48 | 05.04.12 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Гръцката Eurobank продава дела си в турската Tekfen на кувейтска банка

Гръцката EFG Eurobank е близо до сделка с кувейтската Burgan Bank за 70-процентния дял на гърците в турската банка Tekfen, предаде Ройтерс, като се позова на изявление на гръцката банка.

Условията на сделката ще бъдат обявени, след като се подпише обвързващо споразумение, уточняват от EFG Eurobank.

Докато гръцките банки продават активи, за да се справят с рецесията и дълговата криза, инвеститорите от Персийския залив търсят възможности в Турция заради вълненията в Близкия Изток и финансовите катаклизми в Европа и Северна Америка.

Сделката за дела на EFG Eurobank в турската финансова институция вероятно ще се сключи по текущата му балансова стойност, информира запознат с преговорите анонимен източник на агенцията.

В момента делът на гърците в Tekfen се оценява на 350 млн. долара. Според източника на агенцията сделката ще приключи в края на второто или началото на третото тримесечие.

В началото на миналата година EFG Eurobank се съгласи да продаде мажоритарния си дял в полската Polbank за 490 млн. евро. Плановете на банката да се слее с конкурента си Alpha Bank обаче се провалиха, след като Alpha се оттегли от сделката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
SEBULBA
преди 12 години
Кувейтската се казва "Буркан Банк" :-))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още