IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българска компания инвестира 3,5 млн. евро в завод в Македония

Очаква се инвестицията да създаде над 100 работни места

18:04 | 21.02.14 г.
Българска компания инвестира 3,5 млн. евро в завод в Македония

Българската компания Филкаб ще инвестира 3,5 млн. евро в завод за производство на електроматериали в Македония със 100 работни места, предаде агенция МИА, цитирана от БТА. Агенцията се позовава на съобщение на министъра без портфейл Джери Наумоф, отговарящ за чуждестранните инвестиции.

Обектът ще заема площ от 10 хиляди кв. метра в село Визбегово в района на Скопие и ще произвежда трансформаторни станции, предназначени за македонския пазар.

„Инвестицията в Македония представлява знак за доверие в нашата икономика и в политиката на правителството“, заяви Наумоф. Той подчерта, че заводът ще бъде голям икономически стимул за Скопие и ще осигури над 50 работни места в началната фаза и над 100, когато започне да работи с пълен капацитет.

Проектът ще бъде от полза и за местните компании, които ще изпълнят строителните работи.

Агенция МИА отбелязва, че Филкаб има 15-годишна история и е започнала дейността си с търговия, а след това е преминала към производство. Работи в различни страни като Румъния, Гърция, Кипър, Германия, Албания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:39 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още