IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сблъсъците в Турция взеха две жертви

Протести имаше в Анкара, Истанбул, Анталия и други 29 града

12:31 | 13.03.14 г. 5
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Двама души са загинали при масови сблъсъци между протестиращите и полицията в Турция. За пореден път недоволните от политиката на премиера Реджеп Ердоган граждани излязоха на улиците на Анкара, Истанбул, Анталия и други 29 турски града.

Един полицай е получил инфаркт по време на безредиците и по-късно е починал, докато в квартал „Куртулуш“ в Истанбул е убит протестиращ, пише DPA.

Демонстрациите продължиха до късно след полунощ, а противниците на Ердоган замеряха силите на реда с камъни и палиха автомобили. Освен това разбиха офис на управляващата Партия на справедливостта и развитието, а след това демонстративно изгориха агитационните материали, които откриха вътре.

За да разпръснат събралите се протестиращи, властите използваха сълзотворен газ, гумени куршуми и водни оръдия.

Вчера в най-големия турски град се надигна нова вълна от гняв. Тя беше предизвикана от погребението на 15-годишния Беркин Елван. Момчето беше ранено по време на миналогодишните протести в Турция, докато отивало до магазина. В понеделник детето почина, след като девет месеца беше в кома.

Местните власти първоначално отричаха да имат общо с инцидента, но свидетел на случката докладва пред Human Rights Watch за случилото се.

Хиляди граждани се събраха, за да съпроводят момчето към последния му път. След траурната церемония хората се събраха на площад „Таксим“, откъдето започнаха и сблъсъците с полицията. 

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 10 rate down comment 1
iivanoff
преди 10 години
та => щом избират да не са свободни /чрез желанието да живеят изцяло в ТВ-реалността/, следователно ТЕ СА МЙМУНИ !!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 9 rate down comment 2
iivanoff
преди 10 години
АЗ виждам, че това е техен ЖЕЛАН избор - да са маймуни чрез приемане изцяло на налаганата ТВ-реалност!Ето: освен че маймуните приемат нормално, че ПАРИТЕ идват от 'бог' със всички над правителствени правила на 'парично предлагане', абсолютно отделени и то официално от държавното управление /правителство/, което поне симулативно предполага /непряко/ участие на маймуните ЧРЕЗ вменения им /уж техен, а реално предопределен от други/ избор, то как си обясняват самоизграждането и самоподдържането на самата 'държава' чрез своя избор /уж?/ погледнато през законодателна, изпълнителна и съдебна власт, които са аболютни през цялото време и функционират по начин, издаващ константно /чрез постоянството на целите/ своята независимост... точно като паричното предлагане?Ми то накрая ако теглят чертата и извадят от цялата субективно погледнато от маймунска гледна точка обективна реалност, самата ТВ-реалност, то остава 0 => чрез субективизма, маймуните живеят изцяло в ТВ-реалността!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 10
eboyanov
преди 10 години
Гледам те навсякъде смяташ хората за маймуни, не ти ли е преминавало през главата, че хората искат да бъдат свободни, а това нещо липсва при животните.Пп: може би бъркам за теб, но съм останал с такова впечатление
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 0
bgMan
преди 10 години
Аааааааааа, искаме и там международна умиротворителна акция на САЩ и НАТО + икономически и политически санкции. Ердоган е фанатик и терорист и то от най-хитрите и гадните.Иначе стандартите на запада са лицемерни и не струват.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 2
iivanoff
преди 10 години
Това се харесва на мироналагащите => е демократично! - барем едно предупреждение да им пратят, ей тъй, за пред маймуните... да ги заблудят че има някаква обективност в процеса...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още