IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин подписа проект на договор за анексирането на Крим

Договорът обаче трябва да бъде подписан от лидерите на Русия и Крим, одобрен от Конституционния съд и след това ратифициран от парламента

11:09 | 18.03.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Путин подписа проект на договор за анексирането на Крим

Руският президент Владимир Путин одобри проект на договор за приемане на Република Крим в Руската федерация и образуването на нови субекти в състава на РФ, съобщи ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Документът е подписан от Путин и публикуван на официалния сайт на правителството тази сутрин. В него се посочва, че е "целесъобразно договорът да бъде подписан на най-високо равнище".

Въпреки това Русия има място за отстъпление, отбелязва AP. Договор за анексирането на Крим трябва да бъде подписан от лидерите на Русия и Крим, одобрен от Конституционния съд и след това ратифициран от парламента. 

На референдума в неделя населението на Крим подкрепи с 96,6 на сто от гласовете включването на украинския полуостров в състава на Русия. Западът и Украйна обявиха референдума за незаконен.

Предстои днес Путин да направи обръщение към двете камари на парламента в 15 часа московско време в реч, която ще бъде излъчена по телевизията в страната.

Късно снощи руският президент подписа указ, с който Русия признава Крим за суверенна държава.

Междувременно санкции срещу Русия наложиха Япония, САЩ и Европейския съюз.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:14 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още