IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕС отново призова Русия за намаляване на напрежението в Украйна

В противен случай европейските външни министри обещаха да наложат нови санкции за Москва

21:24 | 04.04.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
ЕС отново призова Русия за намаляване на напрежението в Украйна

Европейските министри на външните работи отново призоваха Русия да допринесе за намаляване на напрежението в Украйна, предаде агенция Франс прес, цитирана от БТА. В противен случай Русия ще бъде обект на нови европейски санкции.

„Въпреки съобщенията на Москва за изтегляне на руски военни, разположени по границата с Украйна, ние не констатираме действително намаляване на напрежението от страна на Русия, заяви британският външен министър Уилям Хейг след среща с колегите си в Атина. Той призова Европа да не намалява натиска, защото ситуацията може да стане опасна и напрегната.

Дипломат номер едно на Германия Франк-Валтер Щайнмайер пък заяви, че е напълно ясно, че Европейския съюз (ЕС) очаква повече сигнали от Русия, които да убедят, че напрежението намалява.

Европейските столици се позовават на информации на разузнаването и на НАТО, която заяви тази седмица, че не е констатирано никакво значително намаляване на руските войски покрай украинската граница.

„Русия трябва да покаже, че сериозно се опитва да намали напрежението“, каза също и дипломат номер едно на ЕС Катрин Аштън.

За Хейг не е настъпил моментът на трета фаза санкции срещу Русия, т.е. на икономическите санкции, но те трябва да са готови да прилагане в случай на задълбочаване на кризата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 0
0pk
преди 10 години
Чуждите сили се оттеглят *** не намаляват. Имаше един лаф - на страха очите са големи :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още