IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

McDonald's си тръгва от Крим, но идва Burger King

След затварянето на обектите на McDonald's на полуострова нишата може да бъде запълнена от най-големия му конкурент

12:08 | 10.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Burger King може да запълни пазарната ниша в Крим. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Burger King може да запълни пазарната ниша в Крим. Снимка: архив Ройтерс

На жителите на Крим очевидно няма да им се наложи да се откажат от бургерите. Въпреки че McDonald's обяви преди няколко дни, че планира да затвори клоновете си на полуострова, сега идва спасението - под формата на най-големия конкурент на McDonald's. Burger King иска да започне да продава сандвичите си в Крим, казва Дмитрий Медовий, директор на американската верига за бързо хранене за Русия, цитиран от руската информационна агенция ИТАР - ТАСС.

„Ние планираме да предлагаме в бъдеще нашите услуги в Крим", каза Медовий. Засега обаче той не пожела да каже кога ще се случи това и колко точно обекта ще отвори Burger King на полуострова. Досега втората по големина верига за бързо хранене в света все още няма обекти на анексирания от Русия полуостров.

В началото на април McDonald's реши да закрие филиалите си в Севастопол, Симферопол и Ялта. Като причина компанията изтъкна „експлоатационни условия извън нашия контрол". На служителите е било предложено да започнат работа в други заведения на компанията в Украйна. Решението бе взето скоро, след като Русия анексира Крим и може да се разбира и като бойкот към новите обстоятелства, пише още ИТАР-ТАСС.

Сега Burger King може да запълни възникналата ниша. Мрежата на Burger King, основана през 1954 г. в САЩ, сега е на второ място в бизнеса с бързо хранене след McDonald’s. Тя има над 13 667 ресторанта в над 95 страни, като 200 от тях се намират в Русия. 46% от всички обекти, или 6231 ресторанта, се намират извън САЩ и Канада. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:00 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още