IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съветът за сигурност на ООН се събира извънредно заради кризата в Украйна

Решението дойде след ново засилване на напрежението в източния град Славянск

01:10 | 14.04.14 г.
Съветът за сигурност на ООН се събира извънредно заради кризата в Украйна

Русия призова за извънредна среща на Съвета за сигурност на Организацията на обединените нации (OOН), съобщава Bloomberg. Изненадващият ход дойде, след като в неделя вечер украинските сили за сигурност атакуваха проруските въоръжени части в източния град Славянск.

Заседанието на Съвета за сигурност е насрочено за 20:00 часа местно време в Ню Йорк (03:00 часа българско време). Очаква се Западните сили и Руската федерация да обсъдят обстойно кой стои зад насилието.

Вчерашните сблъсъци последваха завземането на регионалното полицейско управление в Донецк и престрелките, в които полицията спря сепаратисти от блокиране на публични сгради и в други градове.

По-рано през деня посланикът на Щатите в ООН Саманта Пауър посочи, че Вашингтон е готов да наложи допълнителни санкции на Москва, ако сегашните действия в Украйна продължат.

Пауър заяви, че досегашните санкции са имали ефект – руската рубла е поевтиняла до многогодишно дъно, а местният фондов пазар е отчел спад от 20%.

"Президентът Обама даде ясно да се разбере, че заради руското поведение на масата могат да бъдат поставени санкции в цели сектори като енергетиката, банковото дело и добивната промишленост", отбеляза Саманта Пауър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:32 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още