IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Г-7 ще засили санкциите за Русия при нова ескалация на напрежението в Украйна

Налице е широко и силно единство в рамките на групата, посочи финансовият министър на САЩ Джак Лю

09:42 | 12.04.14 г. 4
Г-7 ще засили санкциите за Русия при нова ескалация на напрежението в Украйна

Групата на седемте най-богати страни в света, известна като Г-7, ще подкрепи увеличаването на санкциите спрямо Русия. Това ще се случи, ако Москва ескалира допълнително напрежението в Украйна, заяви американският финансов министър Джак Лю.

"Налице е широко и силно единство в рамките на Г-7 за увеличаване на санкциите и разходите в отговор на ескалиращите действия от страна на Русия", посочи на пресконференция Лю, позовавайки се на настроенията в групата на седемте най-развити държави.

Г-7 включва САЩ, Канада, Франция, Германия, Италия, Япония и Великобритания. По-рано тази седмица "високопоставени представители от групата се срещнаха във Вашингтон и обсъдиха най-накрая ситуацията в Украйна", отбеляза още американският министър.

"В дискусията, която продължи доста дълго време, нямаше разногласия от съществено значение, така че има единство в предприемането на действия , ако е необходимо", каза още той.

Финансовите министри и централните банкери от цял ​​свят са във Вашингтон за пролетните срещи на Международния валутен фонд, припомня Ройтерс.

През март Съединените щати и Европа въведоха санкции срещу Русия в отговор на анексирането на Кримския полуостров, който доскоро бе част от Украйна.

Междувременно санкциите на Европейския съюз (ЕС) срещу Русия заради действията й в Украйна бяха подкрепени от Норвегия, Исландия, Албания и Черна гора. Новината бе съобщена от върховния представител на съюза за външната политика и сигурността Катрин Аштън, цитирана от агенция ИТАР–ТАСС.

"ЕС приема за сведение и приветства решението на тези държави да се присъединят към санкциите на ЕС", посочи в изявление Аштън.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:13 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
Сините камъни
преди 10 години
Ако се приеме, че има около 194 държави суверенни и 12 спорни държави, значи 206!От тях да извадим Г-7Значи, останалите 199 държави нямат думата, щото Г-7 по някаква си тяхна статистика на богоизбрани ще решават съдбата на света!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 10 години
Хехе... когато мечката влезе в кошарата, или я убиваш с пушката веднага, или, ако нямаш пушка, се присъединяваш към кучетата и се опитваш да я уплашиш с вдигане на шум. И силно се надяваш, че мечката е плашлива...! хаха!Нещо като във вица, в който баща учи сина си как да се спаси от разярена мечка в гората:- Вдигаш пушката и я убиваш!- А ако не я уцеля?- Мяташ пушката по нея!- А ако не избяга?- Ами хващаш каквото има - камъни, клони, и мяташ!- А ако няма камъни и клони?- Ами тогава бъркаш отзад в гащите, вадиш ла^*** и мяташ!- А ако няма ла^***?- Аааа, ще има, ще има!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 4
Бате Пешо
преди 10 години
Опаааааа групата на най задлъжнелите в света пак се прави на началник.Ми тоя *** що не си гледа продънения бюджет и фалиралата държава ми тръгнал да плаши Русия.*** и смешника ***
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още