IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

S&P понижи перспективата пред 19 руски банки

В списъка с кредиторите попадат "Петрокоммерц", "Интеркоммерц" и Международната банка на Санкт Петербург

21:19 | 03.06.14 г.
Автор - снимка
Създател
S&P понижи перспективата пред 19 руски банки

Международната кредитна агенция Standard & Poor's (S&P) понижи оценките си за 19 руски банки, предава ИТАР–ТАСС.

Краткосрочната перспектива на 18 от кредиторите в Русия бе ревизирана от "стабилна" до "отрицателна". Корекцията при последната банка – "Съюз", пък е от "положителна" до "стабилна". Дългосрочните рейтинги на банките от своя страна не бяха ревизирани.

Сред кредиторите, чиито оценки претърпяха корекции до "отрицателна" стойност, са банка "Възраждане", "Петрокоммерц", Уралската банка за възстановяване и развитие, Международната банка на Санкт Петербург, "Нота-банк", KБ "Образование", "Интеркоммерц" и други.

По-рано през деня руският финансов министър Антон Силуанов съобщи, че Русия и Китай ще създадат съвместна рейтингова агенция. По думите му бъдещата организация ще използва аналогичен инструментариум и критерии при формирането на оценките си на този, прилаган от действащите международни рейтингови агенции.

Планира се първоначално новата организация да се занимава с оценката на проекти в областта на руско-китайското сътрудничество.

Руският министър счита, че с утвърждаване на авторитета на новата агенция нейните услуги ще могат да се използват и от други страни, ползващи рейтингови услуги.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:07 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още