IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ и Канада ще възпрепятстват инвестициите на СБ в Русия

Опозицията на двете страни би била достатъчна, за да бъде забавено изпълняването на проектите на финансовата институция в Русия

18:40 | 25.07.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
САЩ и Канада ще възпрепятстват инвестициите на СБ в Русия

САЩ и Канада възнамеряват да възпрепятстват осъществяването на проектите на Световната банка в Русия, като част от разширяването на санкциите срещу Москва, пише Wbp Online.

До момента Световната банка е инвестирала 668 млн. долара в десет проекта в Русия, като още редица проекти са в процес на подготовка, а за осъществяването им руската страна ще има нужда от заеми от банката.

Въпреки че Канада и САЩ са една част от имащите право на глас членове в институцията, тяхната опозиция би била достатъчна за забавянето на заемите. Още повече, ако към инициатива им се присъединят страните от Европейския съюз (ЕС), проектите може и да не стигнат до представянето им пред борда.

Свалянето на малайзийския самолет над Украйна може би ще затвърди подкрепата на ЕС към САЩ относно разширяването на санкциите срещу Кремъл, сподели американският президент Барак Обама в последното си интервю пред CNBC.

САЩ и ЕС наложиха нова серия от санкции, насочени към финансовите институции и сектора на отбраната в Русия. Санкциите включват удължаване на списъците на руските официални лица със забрани за пътуване, както и замразяване на активи на лица и фирми.

„Неписано правило е, че санкциите имат обратен ефект, като в този случай това несъмнено ще доведе американо-руските отношения до задънена улица. Те ще накърнят дългосрочния стратегически и национален интерес на САЩ и техния народ“, така руският президент Владимир Путин коментира последната серия от санкции.

Всичко за санкциите срещу Русия

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:24 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още