IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Икономиката на Украйна ще се свие с 4,3% догодина

За национална сигурност и отбрана ще отидат 5,7 млрд. долара, предвижда приетият бюджет на страната

10:52 | 29.12.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Икономиката на Украйна ще се свие с 4,3% догодина

Икономиката на Украйна ще се свие с 4,3% през следващата година, а инфлацията в страната се очаква да бъде 13 на сто. В същото време очакваният дефицит ще е за около 4 млрд. долара.

Това е записано в бюджета за 2015 г. на Украйна, който бе приет от Върховната рада на страната. Той бе подкрепен от 233 при необходими 226 депутатски гласа, предаде агенция ТАСС, цитирана от БТА.

Припомняме, че според прогнозата на Световната банка през тази година украинската икономика се очаква да се свие с 8% заради кризата и конфликта в източната част на страната.

Премиерът Арсений Яценюк заяви, че гласуваният документ не е съвършен и че ще се наложи да бъде коригиран в зависимост от преговорите с международните финансови институции.

В разходната част на бюджета се предвижда за националната сигурност и отбраната да бъдат дадени около 90 милиарда гривни, или 5,7 милиарда долара. Около 32 милиарда гривни (2,03 млрд. долара) ще бъдат дадени на държавната компания "Нафтогаз", която отговаря за доставките на природен газ за страната. В момента компанията продължава да изплаща газовия си дълг към руската компания „Газпром“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:10 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 1
Konchita Evro
преди 9 години
Добре дошли в нашият Евро-швестерски хомосексуален съюз братя украйнци! Пригответе вазелин и мажете *** защото ще ви пърцаме здраво отзад. Това което сега виждате е нищо почакайте 8 години да видите какво ще стане с вас ! Погледнете България 1,5 милиона под прага на бедноста 2 милиона в чужбина въртят *** за пари и 1,2 милиона пенсионери и деца! И африкански *** да ви върти така неможе да ви нареди
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още