IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лавров: Няма военно решение на конфликта в Украйна

Външният министър на Русия се надява, че няма да се стигне до продължителна конфронтация

16:37 | 16.01.15 г. 12
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Крехкото примирие в Източна Украйна бе нарушено след ракетна атака на про-руските сепаратисти срещу автобус с цивилни в Донецка област. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Крехкото примирие в Източна Украйна бе нарушено след ракетна атака на про-руските сепаратисти срещу автобус с цивилни в Донецка област. Снимка: Ройтерс

Няма военно решение на конфликта в Украйна, коментира руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от WBP Online.

Преговорите за мир в Украйна бяха забавени и крехкото примирие беше нарушено тази седмица, включително с нападение на про-руските сепаратисти срещу автобус с цивилни, довело до 12 убити. Русия предупреди Киев да не изпраща нови войски в своите източни части.

“Всяко действие, свързано с военна подготовка не помага на процеса. Ние се надяваме, че всичко това няма да доведе до продължение на военната конфронтация”, заяви в петък външният министър на Русия.

Коментарите му дойдоха след решението на Киев да върне войските си на фронтовата линия и да възстанови частичната мобилизация. Причината за решението на украинското правителство е, че според него и редица независими наблюдатели руските войски в района на Донецк са се увеличили.

По-рано тази седмица руски и западни дипломати не успяха да постигнат напредък в преговорите за примирие в Берлин. Те също така отмениха планираните дипломатически преговори в Астана, Казахстан.

Нещо повече, борбата между украинските сили и про-руските сеператисти доведе до нови жертви. 12 цивилни бяха убити при руски обстрел в Донецк докато битката за летището на града става все по-жестока.

Междувременно Западът продължава да подкрепя изпадналата в затруднение Украйна финансово. САЩ се присъединиха към усилията на Международния валутен фонд и Европейския съюз да спасят страната от банкрут.

В сряда САЩ предложиха на Киев 2 млрд. долара финансова помощ. Спасителната акция дойде, след като друг пакет помощи от Европейския съюз на стойност 1,8 млрд. евро бе предложен миналата седмица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 34 rate down comment 9
Konchita Evro
преди 9 години
Да им *** маиката украйнски фашисти ! Трябва да изгоним всички украйнски бандероси от България заедно с посланика им много кухо парче
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 38 rate down comment 9
StefanL
преди 9 години
Да инвесторите трият всеки коментар който не им допада! Всеки коментар който не им харесва бива изтрит! Върнахме се в 1980 година няма свобода на словото в този сайт! Време е да го сменим нека инвестора сам си го чете и сам си коментира
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 39 rate down comment 10
sisi333
преди 9 години
Когато напишеш че на снимката се виждат избити мирни граждани от Донецк вследствие на обстрела на украйнската армия по град Донецк *** на инвестор трие коментара!! И защо искряват истината? Нима опълчнието от Донецк е достигнало до Киев и обстелва Киев ! Така ли излиза господин неграмотен ***?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 42 rate down comment 11
многодобре
преди 9 години
Инцидента е отразен през киевските очи.Това журналистика ли е или ..?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 37 rate down comment 20
Стоян Петров
преди 9 години
Тя твойта умнотия няма край. Дохората(протохората или по народному руснаците) правят всичко възможно да манипулират, измамят и излъжат света за събитията в Украйна, Не им се получава, А вие драги ако имахте и капка съвест нямаше да пишете за жълти копейки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 41 rate down comment 11
многодобре
преди 9 години
Тя е твоята простотия няма край,(Снаряда ще разпердушини автобуса или мислиш,че са умрели от страх?)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 37 rate down comment 19
Стоян Петров
преди 9 години
Аз доколкото си спомням Масовото убийство на 15 000 полски офицери в Катинската гора бе "извършено" от немската армия. Руската простотия няма край!!! Тези дохора(протохора) няма да се оправят докато не започнат да гладуват. С дружни усилия този момент е близо. Бийте братя българи!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още