IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Новите железни завеси в Източна Европа

Заради страха от Путин, ислямистите и имиграцията на Стария континент отново се изграждат стени, пише The Independent

10:25 | 27.04.15 г. 3
<p>
	Оградата на границата с Турция. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Оградата на границата с Турция. Снимка: архив Ройтерс

"Новите железни завеси на Европа: заради страха от Владимир Путин, ислямистите и имиграцията на Стария континент отново се изграждат стени". Под това заглавие британският в. The Independent помества статия за появата отново на "железни завеси" в съветски стил в цяла Източна Европа, както отбелязва вестникът от Украйна до Полша и България.

"Великата украинска стена", която Украйна започна да изгражда по границата си с Русия, не е от камъни или тухли, но е "приоритетна" по думите на украинския президент Петро Порошенко и целта й е проста: "Да държи Русия вън, а потенциални отцепници вътре", пише вестникът.

Полша обяви по-рано този месец, че има планове да укрепи границата си с руския анклав Калининград, като построи 6 наблюдателни кули - "решение, показателно за влошаващите се отношения между Русия и непосредствените й съседи от ЕС", пише The Independent.

"Междувременно, по на юг, в България, се издига ограда с бодлива тел по протежение на границата й с Турция. Целта според правителството в София е да бъде спрян бежанският приток от Близкия изток и Африка и да бъде ограничен рискът от влизане на бунтовници от Сирия и Ирак", се казва в статията.

Новите "железни завеси" в Европа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 18:13 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 1
michaelis9
преди 8 години
И да деактивирате акаунти и да не активирате ме боли щпагата, кат ви казвам, че стажантите/тките са *** у УНСС не си измислям, от преподавател го знам просто племе ейййй и си мислят, че ше ми затворят устата, а тя истината боли :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 8
michaelis8
преди 8 години
И защо на картинката виждаме жеуезни завеси с Турция ?!? Нали уж и те са в НАТО или ко ?? Плюс тва там в Польшии тая тел нема да ги спаси от Искандера .... а Украйната я виждам в Евразийския съюз и точка
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 9
michaelis8
преди 8 години
Айде стажантката от УНСС пак преписала тъпотиии .... :))) Като приказвах вчера с брачедката не лъже, че е паднало нивото в УНСС до неузнаваемост и са прости като ***
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още