IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гърция очаква споразумение с кредиторите до 10 дни

Атина възнамерява да изплати всичките си задължения през юни, уверява говорителят на правителството Габриел Сакеларидис

09:51 | 22.05.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Гърция очаква споразумение с кредиторите до 10 дни

Гърция очаква да постигне споразумение със своите кредитори в следващите 10 дни и възнамерява да изплати всичките си задължения през юни. В това уверява говорителят на правителството Габриел Сакеларидис пред Skai TV, цитиран от Ройтерс.

„Смятаме, че условията за разговорите узряха, за да продължат, и в следващите 10 дни, през май, да бъде постигната сделка“, коментира той.

Късно в четвъртък в Рига германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Франсоа Оланд разговаряха с гръцкия премиер Алексис Ципрас с надеждата разрешаването на дълговата криза да се ускори.

Според Сакеларидис търсеното споразумение между партньорите на Гърция в еврозоната и Международния валутен фонд ще позволи на Европейската централна банка да включи Атина в обхвата на програмата си за количествени улеснения.

„Включването в програмата на ЕЦБ за количествени улеснения попада в приоритетите на гръцкото правителство“, категоричен е говорителят на управляващите.

По време на двучасовата си среща в рамките на срещата на ЕС на високо ниво в Рига Меркел, Оланд и Ципрас са провели „приятелски и конструктивен“ диалог, потвърди пред Ройтерс говорителят на германското правителство.

Всичко за дълговете на Гърция четете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 10 rate down comment 1
rover
преди 8 години
Всичко казано от този Габриел няма никакво значение, никакво покритие, никаква връзка с реалността, никакъв смисъл и т.н. Както всичко, казано от гръцки чиновници, откакто Сириза е на власт. Имам чувството, че цяла Гърция е пълна с лудост.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още