IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Росатом ще получава информация за ключови държави от руското външно министерство

Документът ще даде възможност на държавната корпорация да използва консулските служби и посолствата в ключови за развитието на компанията държави

14:33 | 02.06.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Investor.bg</em></p>

Снимка: Investor.bg

Споразумение за сътрудничество подписаха по време на изложението „Атомекспо“ в Москва генералният директор на „Росатом“ Сергей Кириенко и външният министър на Русия Сергей Лавров.

Документът ще даде възможност на държавната корпорация да използва консулските служби и посолствата в ключови за развитието на компанията държави. По този начин ще бъде получавана бърза и обективна информация, коментира след церемонията Сергей Кириенко.

Той посочи, че развиващите се държави избират ядрената енергетика за конкурентна и надеждна доставка на електрическа енергия. Това не само дава възможност за развиване на икономиката, но е комплексна възможност за развитието на образованието и науката, заяви още той.

Сергей Лавров отбеляза, че подписаното споразумение не означава начало, а продължение на работата между двете страни. Руските дипломатически служби в чужбина оказват активно сътрудничество за развитие на технологиите, изграждането на съоръжения в чужбина, каза още руският външен министър.

Подписаното споразумение дава икономическата основа за сътрудничеството между двете страни в чужбина за десетилетие напред, допълни Лавров. Сътрудничеството е в различни сфери, включително и физическата ядрена безопасност, международни проверки на ядрени проекти и други.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:09 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още