IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гърция ще се опита да даде повече на кредиторите си

Тази вечер вероятно ще се състои телефонен разговор между премиера Алексис Ципрас и председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер

15:30 | 20.06.15 г. 5
Гърция ще се опита да даде повече на кредиторите си

Гърция ще се опита да даде повече на кредиторите си на масата на преговорите, съобщи днес министърът на държавната администрация на страната Алекос Флабурарис, цитиран от Ройтерс.

По-късно днес премиерът на южната ни съседка Алексис Ципрас вероятно ще разговаря по телефона с председателя на Европейската комисия (ЕК) Жан-Клод Юнкер, за да направи още един опит да излезе от безизходицата.

Междувременно днес канцлерът на Германия Ангела Меркел призова Атина и европейските и партньори да се опитат да постигнат споразумение още през почивните дни. В понеделник ще има спешна среща на Еврогрупата заради продължаващите преговори около реформите.

Времето на Гърция да си осигури допълнителни средства изтича. Вложителите продължават да теглят с бързи темпове парите си от банковия сектор, заради което има реална опасност да бъдат наложени мерки за контрол на капиталите в страната.

Засега не е ясно колко далеч е готово да стигне правителството на управляващата партия СИРИЗА в предложенията си за реформи, за да се постигне споразумение и да се отблокират допълнителните средства по спасителната програма за страната, които бяха договорени по-рано през годината.

Засега Европейската централна банка (ЕЦБ) държи банките в Гърция над водата. Флабурарис изрази убедеността си, че централната банка на еврозоната няма да отреже финансирането за гръцкия банков сектор, тъй като това ще предизвика ефекта на доминото и може да събори и други кредитори в други уязвими части на Европа.

Всичко около гръцката криза можете да проследите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:47 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 6 rate down comment 0
dr.5rov
преди 8 години
"Гърция ще се опита да даде повече на кредиторите си" ...?!?!?=========Няма ли някой, който може да проучи гръцкия опит и да напише "Наръчник на Длъжника в Несъстоятелност". Много ще се харчи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 8 rate down comment 1
driverf1
преди 8 години
"Гърция ще се опита да даде повече на кредиторите си "Какво.....,надежди.....,или обещания.....?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 18 rate down comment 4
system_foult
преди 8 години
Не бъди толкова сигурен.Те и Гърците така си мислиха и правиха митинги за драхмата *** нещо им по припари тия дни.Нещо се филмираха съседите или някой ги филмира обещавайки им нещо.При свободното падане посоката винаги е само една и изхода е винаги само един.Е имат и парашут но те са "горди,хитри и си отстояват правата"....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 9
SS-23
преди 8 години
Абе постоянно се говори за тия митични "инвеститори", "кредитори"Ами дайте ги най-накрая, поименно да ги видим кои са, за да стане ясна пълната картина!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 17 rate down comment 22
Invcom
преди 8 години
Мога да се обзаложа с всеки от уважаемите съфорумци, че ЕС ще плати масрафа на гърците за сетен път. Хората си преследват интереса до дупка, затова не се учудвайте, че гърците живеят в пъти по-добре от българите (до 89г. България е изпреварвала Гърция по всички икономически показатели).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още