IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НАТО смята да изпрати четири батальона в Балтийските страни и Полша

Държавите членки на Алианса ще вземат решението на среща в Брюксел

16:18 | 13.06.16 г. 3
<p>
	Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. <em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Снимка: архив, Ройтерс

Тази седмица НАТО ще вземе решение за изпращане на четири многонационални батальона в Балтийските страни и Полша, за да бъде засилена отбраната им срещу Русия.

Това заяви в Брюксел генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, цитиран от Associated Press.

Министрите на отбраната от 28-те страни членки на Алианса официално ще одобрят плана за разполагане на батальоните на среща, която започва утре в Брюксел, предава БТА.

Естония, Латвия, Литва и Полша - четирите страни от НАТО, които се чувстват най-силно застрашени от Русия, ще получат подкрепление от по един "силен многонационален батальон", каза Столтенберг, който представи пред журналисти програмата на двудневната среща на министрите.

"Ще вземем решение да разположим на принципа на ротацията четири силни многонационални батальона в Балтийските страни и в Полша. Това ще излъчи ясен сигнал, че НАТО е готов да защитава всички свои съюзници в случай на външна агресия", каза Столтенберг, цитиран от Франс прес.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 15 rate down comment 5
aldy
преди 7 години
Историята се повтаря отново и отново. Пак тръгнаха Nach Osten. И ще получат един остен в дЪто. Саво дето този път Биг Брадър няма да събира само парсата, а ще трябва да изпита на собствена телитория как са се чувствали мирните жители на Хиросима и Нагазаки, но в стотици пъти по-голям мащаб. Един път Чичо Сам за мангизи, през ПСВ, втори път Чичо Сам за мангизи, през ВСВ, сега ще счупи не само стомната, но и главата си. А знаедно с него ще си отиде половината човечество. Играчка плачка, викаше баба ми навремето.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 13 rate down comment 5
0pk
преди 7 години
Преди време рашките фалираха щото се превъоръжаваха. Едни си направиха извод, други - не.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 8
michaelis12
преди 7 години
и тва нема им помогне ако литнат бомби, що си играят с огъня тея балъци не ги знам ..... да си стоят дома мирно и кротко и нема нищо да стане, ако ли пък случайно стане Полша знае от Историята, че ше яде дървесината и то доста Балтиките не ги бройм те са въздух под налягане .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още