IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Има ли Европа кураж да реализира докрай намеренията си спрямо Беларус?

Президентът Лукашенко е решен да не предаде толкова лесно властта, посочи политологът Георги Киряков

13:33 | 23.08.20 г. 21
<p>
	<em>Снимка: Evgeny Maloletka/Bloomberg</em></p>

Снимка: Evgeny Maloletka/Bloomberg

Основният проблем по отношение на ситуацията в Беларус е паралелът с Украйна и че е възможен украинският сценарий там. Европейците нямат куража и вътрешната решимост да реализират докрай своите намерения спрямо Белурас, а тя самата е страна с изостанали институции, коментира политологът Георги Киряков в предаването "Клуб Investor" по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите на госта доста пари ще се налеят в структурите, свързани с бунтовете в Беларус.

"Друг е въпросът, че президентът Лукашенко е решен да не предаде толкова лесно властта. Отделно в последните години имаше напрежение между Беларус и Русия - по темата за доставките на газ към Беларус и опитите на Русия да предизвика референдум за присъединяване към самата Русия", посочи гостът. 

Политологът коментира темата за нова Конституция у нас и свикване на Велико народно събрание за приемането ѝ.

По думите на Киряков с този ход премиерът Борисов според неговите критици се опитва да печели време за задържане във властта.

По темата за предизборната битка между републиканци и демократи в САЩ гостът каза, че двете партии влизат с чисти позиции в битката.

"Подходът на Демократическата партия ще бъде към вътрешната политика и икономиката, докато подходът на републиканците ще бъде насочен не само към фигурите на Джо Байдън и Камала Харис, но и към външнополитическите теми", отбеляза той.

Киряков застана зад тезата, че с личността на Камала Харис се цели задълбочаване на разделението между републиканци и демократи по отношение на расовите различия.

"Много републиканци, от друга страна, се насочват към подкрепа за Байдън заради вътрешно разцепление в партията", подчерта той.

Гледайте целия разговор във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 6 rate down comment 2
nobel
преди 3 години
Като стана дума за намерения разбрахме, че има лоши и добри намерения. Почтени и непочтени намерения. Има например Благородни намерения. Дали намеренията на Европа към Беларус са благородни е трудно да се разбере. Но ако не са е лесно. За осъществяването им ще са необходими само първите три букви от френската дума, която означава "смелост" и е употребена в заглавието на статията
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 8 rate down comment 7
zelka007
преди 3 години
дядя вова без да спомене нещо за гей бракове не може ... постоянно го човърка изотвътре темата , владее му съзнанието , не искам и да си помисля какво сънува , за да говори/пише под всеки пост за мъжката любов ... :))) ... наскоро от порнохъб бяха пуснали статистика от кои държави какво пoрно се гледа ... руснаците къртеха фаянса за гей филмите ... някаква голяма разлика беше с другите европейски държави ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 11 rate down comment 6
Стоян Петров
преди 3 години
Беларусите са литвини с корени от балтските племена. Те си имат собствен език(мова) и основно са бии католици. Със завладяването им от русия започва и тяхната русификация. Изгонени са свещенниците им и се налага използването само на руски език. Не се разрешава образование на мова, забранява се печатането на книги, списания и вестници на този език. Всички държавни институции използват само руски. В това отношение, даже турците са били много по -либерални към поробените народи. Наистина русификацията е успешна и днес по-голямата част от населението не знае мова. Въпреки това, повечето беларуси не се чувстват руснаци. Показаха го и символите на протеста - бяло червеното знаме, традиция на ливонските рицари. Дали ще успеят да въстановят собствената си култура и език не знам, но че няма да се обединят с русия също е ясно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 10 rate down comment 2
nobel
преди 3 години
Едно време и у наше село имаше една Пена, един Геле и един Нане. Геле и Нане и двамата имаха намерения за Пена. Само че единият искаше да я прелъсти и изостави, а другият - да се ожени за нея и да живеят заедно цял живот. Намеренията са различни и разнопосочни. За това ми е много интересно да науча повече за намеренията на Европа за Беларус
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 6 rate down comment 1
nobel
преди 3 години
А ето ви и значението на думата намерение в тълковния речник: "Желание да се направи нещо. Замисъл, план, който трябва да се изпълни." Та - какъв е плана?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 7 rate down comment 2
nobel
преди 3 години
Извинявам се много, ама не може ли малко повече конкретика. Думата "намерения" е достатъчно широкообхватна в българския език и може да означава много неща. Така както е написана статията въпросните "намерения" ми изглеждат като намеренията, които има Нане към Пена. Малко повече конкретика, моля ви. Нещо като цифри, дати и за какво се отнасят изобщо въпросните намерения ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 8
дядя Вова
преди 3 години
"Не знам руски"Еми там ти е проблема.Ако видиш какво ти говори американският пастор от линка,едва ли ще натиснеш клавишите в тази последователност.Самомнение, породено от незнание....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 8
дядя Вова
преди 3 години
Еее, Швеция се опъна на коронобесието, но те са "наши"... Първи в света разрешиха официално пеееерастията в края на 40-те.Батьката се опъна на коронобесието.Мислите ли, че това удоволствие е безплатно?Всякая *** ще скочи срещу това беззаконие.За разлика от дургото беззаконие в линка:https://youtu.be/h_GmmYdv2Po
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 7
ing5rov
преди 3 години
"Президентът Лукашенко е решен да не предаде толкова лесно властта."И защо да я предава бе ... щото на сорросоидния ЕС му се ще тъй ?! Баси , наистина трябва да ядете дървото !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още