IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Toyota изтегля нови 1,7 млн. автомобила от пазара

Проблемите на японския производител продължават, този път проблемът е свързан с опасност от изтичане на гориво

10:21 | 26.01.11 г.
Автор - снимка
Създател
Toyota изтегля нови 1,7 млн. автомобила от пазара

Японският производител на автомобили Toyota обяви, че ще се наложи изтеглянето на 1,7 млн. автомобила от пазарите по света. Причината за това са опасения за евентуални проблеми с изтичане на гориво, пише ВВС.

Около 1,2 млн. от автомобилите ще бъдат изтеглени от пазара в Япония, други над 400 хил. трябва да бъдат изтеглени от различни пазари по света.

„Съществува опасност от напукване на някои от маркучите, по които се пренася гориво в автомобилите. Ако този проблем не бъде отстранен, то той ще се задълбочи и може да предизвика разлив на гориво“, се казва в официално становище на транспортното министерство на Япония.

За момента не се съобщава за инциденти, предизвикани от открития в проблемните серии дефект. Получените сигнали за проблема обаче са над 400, допълва агенцията.

Проблемът е пореден за Toyota през последните 18 месеца. За този период са били изтеглени 12 млн. автомобила заради различни дефекти. Сред тях бяха загуба на контрол върху педала на газта, проблеми с двигателите, дефекти на спирачни системи и на горивни помпи.

Това доведе до рекордни глоби за компанията, след като през април САЩ наложи глоба от 16,4 млн. долара, а преди месец Toyota се съгласи да плати глоба за още 32,4 млн. долара.

Преди дни стана ясно, че въпреки проблемите си Toyota остава най-големият производител на автомобили в света, като през 2010 година е успяла да реализира продажби на 8,42 млн. коли по света. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още