IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕС е отхвърлил 3 китайски предложения за получаване на кредит

Желанията на Пекин са били увеличаване на влиянието на му в МВФ, предоставяне на статут на пазарна икономика на страната и отмяна на ембаргото за доставка на оръжия за Китай

21:41 | 11.11.11 г.
ЕС е отхвърлил 3 китайски предложения за получаване на кредит

Консултациите между Европейския съюз и Китай по въпросите за евентуално отпускане на сериозен кредит от Китай за стабилизиране на еврозоната са се натъкнали на значителни трудности, съобщи ИТАР-ТАСС, като се позова на представители на европейските делови кръгове, които не посочва изрично.

Според източниците на агенцията ЕС е отхвърлил 3 предложения, представени от Китай по време на преговорите. Най-лекото от тях е било увеличаването на степента на влияние на Китай в Международния валутен фонд.

Агенция Ройтерс пък съобщи, че останалите 2 предложения включват предсрочно предоставяне на Китай на статут на държава с пазарна икономика, което трябва да стане в момента през 2016 г., както и отмяната на ембаргото на ЕС за доставка на оръжие за Китай.

Делови кръгове от лондонското Сити съобщават, че вследствие на отхвърлянето на предложенията на практика преговорите между ЕС и Китай в момента са замразени.

Доскоро медиите спекулираха, че ЕС разчита да получи от Китай до 1 трилион долара, с които да се опита да преодолее дълговата криза в еврозоната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:32 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още