IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай понижава митата на вносните суровини

В опит да стимулира вътрешното търсене страната намалява средно с над 4% ставките за повече от 730 суровини

13:19 | 22.12.11 г.
Китай понижава митата на вносните суровини

В опит да повиши вътрешното търсене китайското правителство обяви, че през следващата година ще поддържа ниски мита за суровини от най-широк спектър, съобщи електронното издание Caixin Online, цитирано от MarketWatch.

Според последното изявление на китайското министерство на финансите комисията за митата към Държавния съвет е одобрила окончателно схемата за митата за следващата година, понижавайки ставките на над 730 вносни суровини средно с 4,4%.

Понижението идва, след като на приключилата наскоро годишна работна икономическа конференция се чуха призиви за стимулиране на вътрешното потребление, което трябва да компенсира неблагоприятното въздействие на понижаващото се външно търсене.

Секторите, които ще бъдат облагодетелствани от новите мита са производството на високотехнологично промишлено оборудване, информационните технологии, възобновяемите енергийни източници и земеделието.

Митата за луксозните стоки обаче остават на досегашното си ниво. В момента ставките за хубавите вина например достигат 65% от цената им на дребно, докато тези на повечето стоки са в рамките на 10%-25%. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:55 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още