IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Производственият сектор в Китай е на пътя на възстановяването през юли

Новите промишлени поръчки са на най-високо ниво от три месеца насам

10:16 | 24.07.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Производственият сектор в Китай е на пътя на възстановяването през юли

Производственият сектор в Китай явно се връща към растеж през юли след серията от стимули, които предприе правителството в Пекин, показват предварителните данни на HSBC.

Индексът, който измерва настроенията на мениджърите в производствения сектор, е нараснал до 49,5 пункта през юли, което е най-високото му ниво от февруари насам, съобщи Ройтерс.

Индикаторът обаче остава под ключовата граница от 50 пункта, което означава, че производственият сектор в Китай все пак продължава да се свива, макар и с по-бавно темпо.

Подиндексът, който измерва новите промишлени поръчки, се е възстановил до тримесечен връх, като новите поръчки за износ са на най-високо ниво от месец май.

Подиндексът, който измерва заетостта в промишления сектор на Китай, обаче е достигнал най-ниската си стойност от март 2009 г.

Икономистът от HSBC Цю Хунбин коментира пред агенцията, че въпреки регистрираното съживяване на производството в Китай, данните показват, че има нужда от още стимули в подкрепа на растежа и създаването на нови работни места.

„Бързият спад на инфлацията позволява на Пекин да направи това, като по-съществено подобряване на растежа може да се очаква през следващите месеци, когато напълно се възприемат правителствените мерки“, допълни анализаторът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:02 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още