IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

KFC отвори първия си ресторант в Монголия

Инвестицията не е случайна - прогнозите на Световната банка са за 13% икономически ръст в страната

18:26 | 30.05.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Жена минава покрай KFC в Пекин с маска заради скандалите с некачествена храна.&nbsp;<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Жена минава покрай KFC в Пекин с маска заради скандалите с некачествена храна. Снимка: Ройтерс

Веригата ресторанти за бързо хранене Kentucky Fried Chicken (KFC) отвори първия си ресторант в Улан Батор, Монголия – единственият чуждестранен ресторант в страната, предаде Bloomberg, цитиран от Bulgaria On Air. Очакванията са след пет години броят им да нарасне до 15.

KFC навлиза в Монголия в момент, когато продажбите им в Китай се сринаха с 30% за миналия месец заради притесненията на клиентите от пилешкото месо. Причината е разпространяващият се нов щам на птичия грип H7N9 в азиатската държава. „Независимо от трудностите в Китай и Индонезия, навлизането тук е правилният ход“, категоричен е Мики Пант, президент на международната компания Yum! Brands, която държи правата върху KFC, Pizza Hut и Taco Bell.



Инвестицията не е случайна, защото прогнозите на Световната банка са за 13% икономически ръст в Монголия, коментира Bloomberg. 

Необходимо е обаче компанията да започне доставката на пилешко от страната, а не от Япония и САЩ, както е в момента.

Храната е същата, както и в другите ресторанти на веригата, но се обмисля съобразяване на менюто с вкуса на монголците: „Винаги започваме с нашето основно меню, но щом получим обратна връзка и разберем какво се продава и какви са предпочитанията, се съобразяваме с местоположението“, обясни Пант.

Винаги се намират хора, които повтарят как това всъщност е износ на нездравословна храна от САЩ към азиатците, които са се справяли досега и без нея, споделя Пант и допълва, че KFC предлага салати, печено пиле и други възможности, с които да се избегнат спекулациите.

Вижте повече във видеото на Bloomberg тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:41 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още