IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първо IPO в Хонконг след началото на турболенциите

CRSC набра 1,42 млрд. долара на борсата в Хонконг след първично публично предлагане

12:32 | 07.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Първо IPO в Хонконг след началото на турболенциите

Първото голямо листване на акции на китайска компания от началото на пазарните турболенции се осъществи днес, но не беше посрещнато с особен интерес от инвеститорите.

Акциите на държавната компания China Railway Signal & Communication Corp. (CRSC) набраха 1,42 млрд. долара на борсата в Хонконг след първично публично предлагане, съобщава CNBC. Те се търгуваха около първоначалната си цена от 6,30 хонконгски долара за акция, като се движеха в тесен рейндж от 6,29 до 6,38 хонконгски долара, за да завършат с цена от 6,32 хонконгски долара. Компанията се представи по-зле от бенчмарка Hang Seng Index, който завърши с повишение от 0,7%.

„Тези акции не са търсени и няма какво да се очаква от дебюта им“, отбеляза Дики Уонг, директор в Kingston Securities.

Обикновено инвеститорите биха се насочили към първично предлагане на , тъй като те редовно носят високи печалби, но китайските акции срещнаха негативно настроение поради скорошните пазарни сривове, отбелязва CNBC.

Като част от стабилизационния механизъм, китайските власти преустановиха първичните предлагания, което може да накара част от компаниите да се насочат към борсата в Хонконг. Все още не е ясно кога тази мярка ще бъде вдигната.

„Смятам, че нашият пазар на първично предлагане ще бъде силен през втората половина на годината“, заяви Чарлс Ли, главен изпълнителен директор на хонконгската борса. „Най-вероятно на нашата борса ще видим много компании, които не могат да предложат акциите си на вътрешните си борси “, каза още той.

Компанията, която осигурява техника и поддръжка на железопътна сигнализация и комуникационни системи, е най-голямата такава в световен мащаб. Тя предложи на борсата около 20% от разширения си капитал. Това е четвъртото най-голямо първично публично предлагане за тази година до сега.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още