IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ВР плаща рекордна глоба заради експлозия в рафинерия през 2005 г.

BP ще инвестира също така $500 млн. до 2016 г. в модернизиране на условията на безопасност за работниците в рафинерията в Тексас сити

12:47 | 13.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
ВР плаща рекордна глоба заради експлозия в рафинерия през 2005 г.

Петролната компания BP се е съгласила да плати рекордната глоба от 50,6 млрд. долара за нарушаване на правилата за безопасност в рафинерия в Тексас, където през 2005 г. експлозия уби 15 работници, предаде АР.

Въпреки че глобата бледнее пред милиардите долари, които BP пое ангажимента да плати като компенсации за щетите, нанесени от петролния разлив в Мексиканския залив, това все пак е най-голямата санкция в историята на федералната администрация, която отговаря за сигурността и здравеопазването на работното място.

Съгласно споразумението BP ще инвестира също така 500 млн. долара до 2016 г. в модернизиране на условията на безопасност за работниците в рафинерията в Тексас сити.

Очаква се по-късно днес от BP да обявят дали е необходима още работа за запечатването на кладенеца в Мексиканския залив.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:51 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още