IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разходите на BP за петролния разлив стигнаха 8 млрд. долара

Само през последния месец те са се увеличили с 2 млрд. долара

09:28 | 04.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Разходите на BP за петролния разлив стигнаха 8 млрд. долара

Разходите за почистването на петролния разлив в Мексиканския залив продължават да се трупат за BP. Ръководството на петролната компания съобщи, че средствата, вложени за почистването му, както и за обезщетяването на потърпевшите, се нараснали до 8 млрд. долара, като само през последния месец те са се увеличили с 2 млрд. долара, предаде BBC.

Досега от BP са изплатили 399 млн. долара за обезщетяване на засегнатите от петролния разлив.

През миналата седмица отговорността за изплащането на обезщетенията бе прехвърлена към фонда на BP, създаден специално с тази цел, от който досега са изплатени общо 38,5 млн. долара.

Процедурата по трайно запечатване на кладенеца продължава и се очаква да бъде завършена по-късно този месец. От BP съобщават още, че след това ще могат да продължат с добива на петрол от разрушения през април петролен кладенец.

Акциите на BP са поскъпнали с около 20%, след като компанията успя да спре изтичането на петрол в Мексиканския залив в средата на юни.

Ръководството на BP предупреди, че компанията може да не е в състояние да поеме всичките разходи около нефтения разлив, в случай че американското правителство наложи забрана над разработването на петролни находища извън суша, защото това ще окаже съществено влияние върху паричния поток.
 

BP излезе на 17 млрд. долара загуба за второто тримесечие заради петролния разлив в Мексиканския залив.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:40 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още