IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Корпоративни новини повишиха доверието на инвеститорите в щатските акции

Dow Jones Industrial Average се приближи до нивото от 12 хил. пункта, което не е достигал от юни 2008 г.

23:06 | 24.01.11 г.
Автор - снимка
Създател
Корпоративни новини повишиха доверието на инвеститорите в щатските акции

Щатските акции нараснаха в първата сесия за седмицата, като Dow Jones Industrial Average се приближи до нивото от 12 хил. пункта, благодарение на корпоративни новини, които повишиха доверието на инвеститорите, предаде MarketWatch.

Секторът на производителите на суровини беше насърчен от новината, че компанията за опаковки Smurfit-Stone Container се е съгласила да бъде закупена за 3,5 млрд. долара. Технологичните акции пък нараснаха, след като Intel обяви, че разширява плана си за обратно изкупуване на акции с 10 млрд. долара.

Dow Jones Industrial Average нарасна с 0,9% до 11 981 пункта. Индексът не е достигал нивото от 12 хил. от юни 2008 г., като за първи път завърши сесия над това ниво през октомври 2006 г.

Сред печелившите днес се наредиха и акциите на McDonald’s, след като веригата ресторанти за бързо хранене отчете ръст на печалбата си.

Standard & Poor’s 500 нарасна с 0,6% до 1291 пункта, а Nasdaq Composite се повиши с 1% до 2718 пункта. В петък технологичният индекс отстъпи заради изненадващото съобщение на Google, че съоснователят на компанията Лари Пейдж ще поеме поста на главен изпълнителен директор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:34 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още