IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nasdaq: Няма да стоим отстрани и да гледаме как другите борси се сливат

Стои вариант дори за обединение с борсата в Чикаго, след което може да бъде отправена контра оферта за NYSE

20:20 | 16.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Nasdaq: Няма да стоим отстрани и да гледаме как другите борси се сливат

Борсовият оператор Nasdaq OMX Group преразглежда стратегията си след новината за сливане на немския оператор Deutsche Boerse и американския NYSE Euronext, както и последвалите слухове за още предстоящи сделки в сектора, пише CNBC.

Nasdaq няма „да стои отстрани и да наблюдава” поредната вълна от сливания в сектора, е коментирал за медията източник от компанията, пожелал анонимност.

През последните дни все по-усилено се спекулира какви са възможните ходове пред Nasdaq с оглед запазването на блясъка на компанията. Според някои от тях дори може да се стигне до обединение с чикагската CME Group, след което да бъде направена контра оферта за NYSE.

Според анализатори обаче такъв сценарий би бил доста скъп, като за Nasdaq ще е по-изгодно да потърси сътрудничество с партньор от Азия. Най-вероятните такива са Hong Kong Stock Exchange и Singapore Stock Exchange. Втората от двете е на път да придобие австралийския оператор ASX.

Днес акциите на Nasdaq поскъпват с 0,65 на сто до 28,46 долара за брой.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:41 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още