IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Уилбър Рос: Въвеждането на ДДС е най-добрият начин за стимулиране на заетостта

Според плана на Обама разкриването на работно място, което носи 50 хил. долара годишно, би струвало 400 хил. на правителството, пресмята инвеститорът

18:16 | 12.09.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
Уилбър Рос: Въвеждането на ДДС е най-добрият начин за стимулиране на заетостта

Данък върху добавената стойност (ДДС), който да замени корпоративния и подоходния данък, е най-добрият начин за стимулиране на заетостта в САЩ, смята инвеститорът Уилбър Рос, цитиран от CNBC.

Макар планът на президента Обама за заетостта, който днес трябва да бъде представен пред Конгреса, да има известни достойнства, той съдържа и слабости, които могат да го направят твърде скъп за осъществяване, посочва Рос.

„Имаме нужда от нещо мащабно“, изтъква ръководителят на W.L. Ross & Co. „Идея, която поддържам, е премахването на всички данъци върху доходите и въвеждането на ДДС върху всички стоки, потребявани в страната (местно производство и внос).“

Според неговите изчисления ДДС може да генерира 80 млрд. долара нетни приходи за правителството, като същевременно избягва капаните на президентския план на стойност 447 млрд.

Рос подкрепя идеята за намаляване на разходите за наемане на персонал чрез различни стимули, но се съмнява, че ефектът от кредитите в размер на 6 хил. долара ще е голям.

Той настоява, че разкриването на работно място, което носи 50 хил. долара годишно, би струвало 400 хил. на правителството, така че „ще е по-евтино просто да се раздадат на всеки по 50 хил. долара“.

Сумата, която ще бъде вложена според плана, просто не е адекватна на фона на работните места, които се очаква да бъдат създадени, казва Рос.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:12 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 5
all_trader2
преди 12 години
eлегантен начин да се прехвърли данъчната тежест още повече върху трудът а не върху реалното богаство този явно лобира за богатите в САЩ - ДДС е най-голямата глупост като данък правеща икономиките неконкурентноспособни с високи цени
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 5
Патилан
преди 12 години
"Обама: САЩ не са застрашени от нова рецесия":Естествено, нали вече имате над 200 годишен опит в печатането на хартийки без покритие. Когато ФЕД напечати долари и ги даде като заем на американците, те се задължават към ФЕД (всеки месец правителството на САЩ плаща на ФЕД стотици милиони...) Обаче зелените хартийки отиват да разпределят стоките на световния пазар, при което производителите на реални стоки получават в замяна долари. Те (световните производители) именно са реалните кредитори на САЩ, докато ФЕД е нещо като виртуален кредитор. Макар до сега брадатите и плешиви евреи от ФЕД да са били на страната на САЩ, след натрупване на достатъчно напрежение , ФЕД може да прехвърли подкрепата си на срещуположната страна, тоест да застане срещу САЩ. Вярно е това, че ФЕД прави помен с чужда пита, обаче все пак някои са яли и пили, а щом са яли и пили, ще трябва и да плащат. Някой ще трябва да плаща и този някой е Американския народ. Жалко за дебелогъзите от "най-демократичната". Ще им се наложи доста да постегнат коланите.....а и сега вече идва келнера с бияча отзад и требе да се плати сметката !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още