IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джон Полсън се извини на инвеститорите за „най-лошата“ година на Paulson Funds

Тази година определено сгрешихме в оценката си за потенциала на икономическите сътресения в САЩ и Европа, се казва в писмото до клиентите на компанията

18:42 | 30.11.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Джон Полсън се извини на инвеститорите за „най-лошата“ година на Paulson Funds

Легендарният хедж фонд мениджър Джон Полсън се извини на инвеститорите за това, което той определя като „най-лошата година в 17-годишната история на компанията си“, съобщава CNBC.

„Разочаровани сме и се извиняваме“, се казва в писмо до инвеститорите на Paulson Funds.

Фондовете на Полсън претърпяха значителни загуби през годината. От началото на 2011 г. Paulson Advantage е изгубил 32,6%. Advantage Fund Plus, версия на Advantage с по-голям ливъридж, се е понижил с 45,4%. Все пак този резултат е малко по-добър от представянето на Advantage Plus през 2010 г., когато спадът за първите 9 месеца на годината достигна 47%.

Какво се е случило? Полсън е сгрешил с макроикономическата си прогноза, се казва в писмото до инвеститорите.

„В началото на годината позиционирахме нетната рискова експозиция на инвестиционните си портфейли по начин, подходящ за растеж в САЩ и контролирано решение на дълговата криза в еврозоната. Впоследствие нашите предположения се оказаха прекалено оптимистични, а нетната ни рискова експозиция - твърде голяма. Растежът в САЩ се забави, а европейските политици се оказаха неспособни да се справят с ескалиращата дългова криза“, се посочва в писмото.

„За 17 години като цяло макроикономическата ни преценка е била правилна. Тази година определено сгрешихме в оценката си за потенциала на споменатите негативни условия да създадат токсична смес от страх на пазарите“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:59 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 1
bertram
преди 12 години
Хедж фондовете не са съзидателни. Грам не ги жаля!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още