IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Конгресът на САЩ запази по-ниския данък върху труда за още два месеца

Данъчното облекчение ще струва на страната 33 млрд. долара, но пък ще увеличи разполагаемия доход на 160 млн. американци

21:34 | 23.12.11 г.
Конгресът на САЩ запази по-ниския данък върху труда за още два месеца

Конгресът на САЩ окончателно прие да бъде удължено действието на по-ниския данък върху труда в страната с още два месеца, съобщи Bloomberg.

Подоходният данък в САЩ ще остане 4,2% до края на февруари, предаде Ройтерс.

Данъкът върху труда в САЩ трябваше да бъде възстановен на нормалното си ниво от 6,2% от началото на годината, припомня агенцията.

Голямата данъчна битка в САЩ обаче предстои. Демократите смятат да подновят дискусиите за въвеждане на данък за богатите. С приходите от него те смятат да покрият разходите по удълженото данъчно облекчение.

Републиканците обаче се противопоставят на каквито и да било увеличения на данъците, включително и за богатите, и настояват данъчните облекчения да бъдат съпроводени със свиване на разходите.

Удължаването на действието на по-ниския данък върху труда ще струва на САЩ 33 млрд. долара. Тя обаче ще доведе до увеличаване на разполагаемия доход на 160 млн. американци във време на рекордно висока безработица и опасения за нова рецесия.

Приетите днес законови текстове предвижда още да продължи изплащането на обезщетения при безработица за по-продължителен период от време. Освен това се отлага орязването на плащанията за лекарите, които работят по държавната програма Medicare.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:15 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още