IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ обвини най-голямата канадска банка в пране на пари

Ръководители на Royal Bank of Canada извършвали фиктивни сделки, за да избегнат данъчно облагане

09:19 | 04.04.12 г.
Автор - снимка
Създател
САЩ обвини най-голямата канадска банка в пране на пари

 

Регулаторните органи в САЩ обвиниха най-голямата канадска банка - Royal Bank of Canada, в изпиране на стотици милиони долари, предава ИТАР-ТАСС. Измамата е била осъществена чрез схема за търговия с ценни книжа.

Комисията за търговия със стокови фючърси е подадала иск в окръжен съд в Ню Йорк, в който се твърди, че канадската банка е "извършвала фиктивни продажби на ценни книжа за стотици милиони долари" на фондовата борса OneChicago.

Схемата е била използвана от тесен кръг ръководители на RBC, за да бъде избегнато плащане на данъци на канадските власти, твърдят американските регулатори.

Сделките са се извършвали около три години до май 2010 година и през този период са били значителна част от дейността на чикагската борса.

RBC е обвинена и в предоставяне на невярна информация на компанията собственик на борсата CME Group.

Американското финансово законодателство забранява фиктивната търговия с акции, при която ценните книжа едновременно се купуват и продават.

От RBC отхвърлят обвиненията като абсурдни, подчертавайки, че сделките, за които става дума, са извършвани под надзора на същата комисия. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още