IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кредитната агенция Egan-Jones понижи рейтинга на САЩ от АА+ на АА

Агенцията изтъква липсата на прогрес в намаляването на дълговете на страната, които надхвърлят 100% от БВП

16:23 | 06.04.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Кредитната агенция Egan-Jones понижи рейтинга на САЩ от АА+ на АА

Кредитната агенция Egan-Jones понижи рейтинга на САЩ от АА+ на АА с негативна перспектива, изтъквайки липсата на прогрес в намаляването на дълговете на страната, съобщава CNBC.

Egan Jones не е сред познатите имена на агенции, но заради независимостта си има добър имидж.

"Когато съотношението дълг/БВП надхвърли 100%, финансовата гъвкавост на страната става все по-ограничена“, констатира управляващият директор на агенцията Шон Игън.

„За пръв път от Втората световна война насам това се случва в САЩ“, отбелязва той, като не вижда край на нарастващия дефицит в обозримо бъдеще.

"При годишен бюджетен дефицит от около 1,4 трлн. долара, дългът вероятно ще достигне 16,7 трлн. до края на 2012 г., докато БВП ще възлезе на 15,7 трлн., ако нарасне с 2,5%. Така в края на годината съотношението дълг/БВП ще бъде в размер на около 106%", посочва Игън.

Междувременно Конгресът е направил твърде малко, смята той. Според него двупартийната „супер комисия“, която целеше съкращения на бюджетни разходи за 1,5 трлн. долара в рамките на 10 години, „е била провал“.

„Очевидно настоящата политика не съдейства за кредитното качество на страната. Без скорошни структурни промени възстановяването на американската кредитоспособност ще става все по-трудно.“

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Иван Митев
преди 12 години
Потенциалът на стопанска криза в САЩ се развива поради липса на финансово управление, което да е ГОДНО за стопанство с Незлатен долар.Опасността от криза са уголемява, тъй като финансовата грешка се запазва.По произход днешните управленски проблеми в САЩ са първични, защото са от влияние на пренесена от Европа особено важна причина употреба на финансово управление, което е НЕПРИГОДНО за стопанство с Незлатни пари.Спасението е ясно спира се причината и опасността от развитие на криза ще е ликвидирана.До 24 часа след прекратяване на налична човешка грешка опасността от стопанската криза в САЩ ще е успешно премахната.Пример: Ако САЩ бе подобрил своето управление и същото е ГОДНО за Незлатен долар тази страна нямаше да има държавен дълг.Иван Митев икономист
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още