IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

AT&T продава контролния пакет в Yellow Pages за 950 млн. долара

Сделката с инвестиционния фонд Cerberus Capital Management е част от стратегията за освобождаване на компанията от нерентабилните й поделения

10:21 | 10.04.12 г.
Автор - снимка
Редактор
AT&T продава контролния пакет в Yellow Pages за 950 млн. долара

Американската телекомуникационна компания AT&T се съгласи да продаде контролния пакет акции на световно известните телефонни справочници Yellow Pages на инвестиционния фонд Cerberus Capital Management за 950 млн. долара, съобщи Bloomberg. 

AT&T запазва 47% от акциите на справочника, чиито приходи през 2011 г. достигнаха 3,3 млрд. долара.

Продажбата е част от стратегията на телекомуникационния гигант за освобождаване от подразделенията, които задържат ръста на печалбата на му.

Печалбата от Yellow Pages намаля с 30% през последните 2 години, тъй като потребителите все по-често прибягват до интернет ресурси, за да открият необходимия им номер за връзка.

Продажбата трябва да приключи до средата на годината, като 750 млн. долара ще бъдат платени в брой, а останалите 200 млн. ще бъдат оформени като запис на заповед.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още