IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оптимизъм на Wall Street след добрите отчети от днес*

Корпоративните данни засилиха ентусиазма на инвеститорите, въпреки по-лошите данни за пазара на труда и жилищния сектор

18:30 | 19.04.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Оптимизъм на Wall Street след добрите отчети от днес*

Индексите на Wall Street преодоляха първоначалните спадове, след като ентусиазмът на инвеститорите от добрите отчети надделя над въздействието от по-лошите от очакваното данни за пазара на труда и продажбите на стари жилища в САЩ.

Час и половина след началото на сесията Dow Jones се повишава с 0,25% до 13 065 пункта, S&P 500 отбелязва ръст от 0,24% до 1 388 пункта, а Nasdaq добавя 0,64% до 3 051 пункта.

Трудовото министерство на САЩ съобщи, че повече американци от очакваното са поискали помощи за безработица през миналата седмица. Ведомството направи и съществена ревизия нагоре на данните от предходната седмица.

По-късно от американската асоциация на брокерите съобщиха, че продажбите на стари жилища са намалели с 2,6% през март.

Разочарование предизвикаха и данните на Федералния резерв във Филаделфия за производствената активност в региона.

Повод за оптимизъм обаче дадоха корпоративните отчети. Акциите на Bank of America и Morgan Stanley се наредиха сред най-печелившите в началото на сесията, след като и двете банки изненадаха приятно пазарните участници.

Отчетът на Bank of America показа, че финансовата институция е отбелязала сериозен напредък при възстановяването от загубите от проблемните ипотеки, съобщи Ройтрес.

Чистата печалба на банката за първото тримесечие е 653 млн. долара, или 3 цента на акция, което е значително под резултатите от аналогичното тримесечие на миналата година. Приходите пък са паднали до 22,3 млрд. долара.

Изключително добри са резултатите на банката от операциите й на капиталовите пазари.

Morgan Stanley също е подобрил резултатите си от операциите на капиталовите пазари. Банката отчете загуба от 119 млн. долара, или 6 цента на акция, което е по-добър резултат от очакваното.

Инвеститорите отразиха и отчета на еBay, който излезе след края на редовната сесия вчера. Акциите на компанията поскъпнаха с 15 на сто в началото на сесията в Ню Йорк.

* Актуално към 18 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още