IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститорите в САЩ калкулират изгонването на Гърция от еврозоната

Акциите на производителя на банкноти и монети, британската De La Rue, са достигнали 52-седмичен връх - недвусмислен знак за пазарните настроения спрямо Гърция

23:45 | 14.05.12 г.
Автор - снимка
Създател
Инвеститорите в САЩ калкулират изгонването на Гърция от еврозоната

Dow Jones приключи 8-ма от последните 9 сесии със загуби поради опасения за вероятното изгонване на Гърция от еврозоната, съобщава MarketWatch.

„Изглежда, че пазарите калкулират изгонването на Гърция от еврозоната“, коментира Линда Дюсел, главен стратег на Federated Investors Inc.

Dow Jones Industrial Average се понижи с 0,98% до 12695 пункта.

J.P. Morgan Chase & Co. се раздели с над 3%. Аферата около изгубените от банката 2 млрд. долара изостри дебата за финансовите регулации в САЩ.

Кандидатът за президент на Републиканската партия, Мит Ромни, се обяви за отмяна на приетия наскоро закон, предвиждащ по-строги регулации на финансовата система. Президентът Барак Обама твърдо подкрепя новото законодателство. Елизабет Уорън, кандидат на демократите за сенатор от Масачузетс, призова Джейми Даймън, изпълнителен директор на J.P. Morgan, да подаде оставка от борда на директорите на Федералния резерв (Фед).

S&P 500 Index изгуби 1,11% до 1338 пункта, като най-слабо сред 10-те индустриални групи на индекса се представиха финансовите компании.

Nasdaq Composite Index се раздели с 1,07% до 2903 пункта.

Златните фючърси с доставка през юни изгубиха 1,68% до рекордно ниските за годината 1557 долара за тройунция.

Петролните фючърси с доставка през юни поевтиняха до 94,78 долара за барел, достигайки най-ниското за годината ниво.

Политическата парализа в Гърция продължава втора поредна седмица и евентуалното насрочване на нови избори чувствително ще повиши вероятността Гърция да бъде изгонена от еврозоната.

„Няма страна, която да е направила повече, за да се подготви за раздялата с Гърция, от Германия. В края на 2011 г. консолидираната експозиция на германските банки към гръцкия дълг е паднала до 13 млрд. долара от 34 млрд. долара в края на 2010 г.“, посочва Дюсел.

Питър Буквър от  Miller Tabak коментира, че акциите на производителя на банкноти и монети, британската компания De La Rue, са достигнали 52-седмичен връх. Ако се наложи да се печатат драхми, поръчката вероятно ще бъде възложена на De La Rue, коментира Буквър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:20 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още