IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алън Крюгер: Борбата с безработицата изисква допълнителни мерки

Главният икономически съветник на президента на САЩ припомня усилията на Барак Обама за стимулиране на средната класа

10:08 | 04.08.12 г. 1
Алън Крюгер: Борбата с безработицата изисква допълнителни мерки

Борбата с безработицата в САЩ изисква приемането на допълнителните мерки, предложени от президента на страната Барак Обама, се посочва в изявлението на неговия главен икономически съветник Алън Крюгер, цитирано от РИА Новости.

„Изключително важно е, излизайки от пропастта на рецесията, започнала през декември 2007 г., да продължим да провеждаме политика на изграждане на икономика, работеща за средната класа“, пише в документа.

По думите на Крюгер „за да ускорим напредъка от последните няколко години, президентът Обама предложи да удължим действието на данъчните облекчения за средната класа, които ще освободят семействата от необходимостта да плащат допълнително 2 200 долара годишно“.

„Освен това, за да създадем допълнителни работни места в най-пострадалите от рецесията сектори, президентът продължава да подкрепя мерките, предвидени в още неприетия законопроект, включително инвестиции в инфраструктурата, позволяващи да бъдат преустроени нашите пристанища, пътища и магистрали, както и подпомагане на щатските и местните власти, за да могат те да спрат временните уволнения и отново да наемат на работа хиляди учители и спасители“, се подчертава в съобщението.

Същевременно главният икономически съветник на президента смята, че не си струва да се разчита прекалено на статистическите данни.

Вчера от американското министерство на труда съобщиха, че броят на разкритите нови работни места в САЩ извън земеделския сектор е нараснал със 163 000 през юли, надхвърляйки значително прогнозите на анализаторите. Същевременно обаче нивото на безработицата се е повишило до 8,3% от 8,2% през юни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
balkando
преди 11 години
Трудно ще се върнат работните места, изнесени в Китай и други страни. Обуздаването на прекалено печалбарски настроените корпоративни бордове и лобита е ключът към стабилизирането, но едва ли точно федералната власт е способна да го направи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още