IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Boeing отчита спадаща печалба през третото тримесечие

Компанията не предвижда значително въздействие върху финансовите резултати за 2013 г. от забраните за полети на модела 787 Dreamliner

16:16 | 30.01.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Boeing отчита спадаща печалба през третото тримесечие

Американската компания Boeing Co обяви, че печалбата ѝ през четвъртото тримесечие е намаляла на годишна база, но посочи, че прогнозата ѝ за 2013 г. „предполага незначително финансово въздействие“ от забраните за полети на модела 787 Dreamliner от регулаторните органи в повечето държави по света, съобщи Ройтерс.

Печалбата на компанията от въздухоплавателния и отбранителния сектор се е понижила до 1,28 долара на акция, като се изключи повишаването на специален данък, докато за четвъртото тримесечие на 2011 г. е била 1,32 долара.

Резултатът обаче надхвърли очакванията на анализаторите, които бяха за средна печалба от 1,19 долара на акция.

Тримесечните приходи са нараснали с 14% до 22,3 млрд. долара.

Агенциите за авиационна безопасност в САЩ и Япония продължават да разследват какво е причинило запалването на литиево-йонни акумулатори през този месец в два от самолетите от водела 787 Dreamliner, което доведе до забраните за полети.

Boeing продължава производството на модела, но спря доставките му за клиентите. Анализатори обаче изразиха опасения за цената на забраната за полети и преодоляването на проблема с акумулаторите на вече произведените 125 самолета от посочения модел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:41 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още