IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Камарата на представителите в САЩ временно предотврати бюджетна криза

Камарата прие прие одобрения от Сената вчера законопроект, за да продължи финансирането на държавните агенции

20:08 | 21.03.13 г. 1
Камарата на представителите в САЩ временно предотврати бюджетна криза

Камарата на представителите в САЩ прие одобрения от Сената вчера законопроект, с който се предотвратява заплахата от фалит на американското правителство поне до 30 септември, предаде АП.

Така законопроектът ще бъде изпратен на президента Барак Обама за подпис, за да влезе в сила.

Предвижда се оперативното финансиране за правителствените агенции в САЩ да бъде подсигурено до края на тази финансова година, която приключва в края на септември. Ще се предоставят и 87 млрд. долара за  американските военни в чужбина, включително в Ирак и Афганистан.

Запазва се в сила и замразяването на възнагражденията на федералните служители.

Същевременно остават в сила и автоматичните съкращения на разходите по правителствените програми, както и за Пентагона. Това означава, че стотици хиляди федерални служители вероятно ще бъдат съкратени. Ще се облекчи обаче въздействието на съкращенията на публичните разходи в инспекцията по храните и колежа за военните на активна служба.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
ABBA
преди 11 години
Повикът на Партията: всеки американец, по голям барон от барон Мюнхаузен.За целта са се плющи повече ГМО, да израсте буйна ластична коса, която чрез самоподръпване да извади Титаника от дълбинето морско!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още