IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Взривове окървавиха Бостънския маратон

Не е ясен броят на загиналите и на ранените

23:06 | 15.04.13 г.
<p>
	Мястото на експлозията. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Мястото на експлозията. Снимка: Ройтерс

Две експлозии избухнаха на финалната линия на Бостънския маратон, предаде Skynews. Все още не е ясно колко хора са пострадали, но полицията съобщава, че жертвите са много, като уточнява, че повечето са ранени, не загинали, предава CNN.

От Окръжната болница в Бостън потвърдиха за телевизията, че до момента са приели шестима пострадали. Един от продуцентите на телевизията, който е бил на мястото на събитието разказва, че цялата улица е в кръв, а прозорците са изпотрошени.

Продуцентът разказва още, че двете експлозии са проехтяли от двете страни на улицата в рамките на няколко секунди.

Градските власти съобщават, че броят на ранените най-вероятно ще нарасне неколкократно.

Втората експлозия е причинила повече жертви и е била много по-голям, твърдят от CNN. Засега никой не се наема да каже дали става дума за газова експлозия или бомба, но очевидец на FOX твърди, че около него са прехвърчали осколки – остатъци от бомба.

По данни на Sky експлозиите са проехтели около час след като победителите преминали финиш линията, но част от участниците все още финиширали.

За Бостън днешният ден е официален почивен именно заради маратона. Войници на националната гвардия заемат позиции в цялата централна градска част.

Още новини от света четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още