IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Moody's повиши перспективата по рейтинга на банковата система на САЩ

Продължаващото подобрение на икономическата обстановка и с понижаването на рисковете за банките са в основата на рейтинговото действие

22:21 | 28.05.13 г. 1
Moody's повиши перспективата по рейтинга на банковата система на САЩ

Moody`s повиши перспективата по рейтинга на банковата система на САЩ до „стабилна“ от „негативна“, се посочва в съобщение на международната рейтингова агенция, цитирано от  MarketWatch.

От Moody's обосновават действието с продължаващото подобрение на икономическата обстановка и с понижаването на рисковете за банките.

Негативната перспектива бе поставена след началото на финансовата криза от 2008 г. и бе запазена досега без промяна.

Ниските лихвени проценти ще бъдат основният фактор, определящ показателите на банките в САЩ през следващите 12-18 месеца, и ще съдействат за ръст на заетостта в частния сектор, който ще компенсира съкращенията в държавния сектор на САЩ. Те обаче ще се отразят неблагоприятно на печалбите на банките в средносрочен и дългосрочен план, изтъкват от агенцията.

Оттам очакват икономическият растеж на САЩ да остане в диапазона между 1,5% и 2,5% през настоящата и следващата година, а нивото на безработица да продължи да се понижава до 7%.

„Устойчивият ръст на брутния вътрешен продукт и подобряващата се обстановка при заетостта ще помогнат на банките да запазят своите вече по-силни баланси“, заяви Шон Джоунс, младши управляващ директор в Moody's и съавтор на съобщението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:56 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
За следващата година да не "правят" прогнози! ... - да няма ФЕД-изненади :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още