IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пазарите в САЩ залагат на прогнозата, че ФЕД няма да променя стимулите

Индексите на основните пазари се оцветиха в зелено за втора поредна сесия

23:07 | 18.06.13 г. 3
Пазарите в САЩ залагат на прогнозата, че ФЕД няма да променя стимулите

Пазарите отвъд Океана са в очакване на срещата на Федералния резерв и благодарение на позитивните очаквания два поредни дни индексите на основните борси се оцветиха в зелено.

„Можете да заложите и последния си долар, че [председателят на Федералния резерв Бен Бернанке] ще даде ясен сигнал, че ФЕД скоро няма да реже стимулите за икономиката”, прогнозира Хю Джонсън, цитиран от Market Watch.

Днес влияние на търговията оказаха и данните за инфлацията и строителството на нови жилища, които също успокояват опасенията, че институцията ще направи завой в действията си. В резултат основните индекси записаха ръст с по около процент спрямо сесията в понеделник.

Повишения от над 1% отбеляза комуникационните компании AT&T, както и American Express. Сред големите печеливши се записа и Verizon, чиито акции поскъпнаха с почти 2% по време на сесията. Акциите на комуникационна компания се търгуваха при цена над 51 долара за брой.

На тази база Dow Jones  записа ръст от 0,92% до стойност от  15 319 пункта, а Nasdaq се повиши с 0,87% до стойност от 3 482,18 пункта в края на деня.  

Очакваният за по-добри продажби станаха причината за поскъпването на акциите на  BlackBerry с над 4%. до 39 долара за брой. 

Широкият S&P 500 затвори сесията на ниво от 1 651,79 пункта, което е увеличение от 0,78 на сто. В основата на този ръст е поскъпването на акциите на Flir - един от големите производители на камери за нощно виждане в САЩ. Препоръката на експертите за покупки на акции от компанията, базирани на очаквани поръчки от правителството, доведоха до ръст на цената от над 6% до 26,50 долара за брой. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
tupguz
преди 10 години
Ако преминат на NGDP targetting вместо сегашната разновидност на inflation targetting и създадад един пазар на NGDP фючърси всички тези неясноти по отношение на политиката на FED ще изчезнат.Освен това ще се получи един несравнимо по-гладък икономически цикъл. Никога повече няма да се получи депресия като сегашната или периоди на продължителна инфлация каквито е имало в миналото.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
stefi
преди 10 години
Пазарите в САЩ залагат на прогнозата, че ФЕД няма да променя стимулите........................................................всички залагаме на това.......до края на лятото ;)през есента ще има съпрайси - за някои/шампанското , за други/сълзите
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
То е ясно че СЕГА ФЕД няма да променя стимулите , но с това "тука има, тука нема" създадоха една корекцийка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още