IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

UPS се оплака от слабата американска индустрия и стиснати клиенти

Американският концерн понижи значително прогнозата си за приходи и печалба

19:11 | 12.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
UPS се оплака от слабата американска индустрия и стиснати клиенти

Бизнесът на най-голямата компания за доставка на колетни пратки в света United Parcel Service Inc (UPS) се развива по-слабо от очакванията. Конкурентът на Deutsche Post DHL се оплака в петък от отслабването на американската промишленост, както и от клиенти, които предпочитат да посягат към по-евтини методи за доставка. Ето защо UPS очаква за цялата година да спечели по-малко от планираното до момента. Акциите паднаха с 5 на сто в началото на търговията в Ню Йорк, предава Ройтерс. 

Новината е лоша поличба за американската икономика: логистичните компании се считат за икономически барометър, защото те работят с компании от всички отрасли и за частни лица. Неотдавна американското министерство на търговията вече намали очакванията си за икономическия растеж през тази година. Един от малкото светли лъчове остава пазарът на жилища, където отново се строи и реновира повече.

И кръвният конкурент на UPS - FedEx наскоро съобщи, че бавното възстановяване на икономиката на САЩ спъва бизнеса му. На фона на това много клиенти изпращат своите пратки, вместо със скъпото бързо обслужване, с евтини стандартни доставки.

"Ние очакваме, че тенденцията ще продължи и през второто тримесечие", каза днес главният финансов директор на UPS Кърт Кюн в централата в Атланта.

Въпреки това, и с намалената си прогноза UPS ще спечели повече пари спрямо миналата година  - с между 3 и 7 процента. Услугите за доставки ще се възползват от процъфтяваща онлайн търговия и собствени програми за строги икономии, с които ще намалят своите разходи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:55 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още