IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Икономическите проблеми на Европа помрачиха резултатите на Coca-Cola Enterprises

Компанията се опитва да се преструктурира, за да редуцира разходите

18:23 | 25.07.13 г.
Икономическите проблеми на Европа помрачиха резултатите на Coca-Cola Enterprises

Нетната печалба на Coca-Cola Enterprises Inc. за второто тримесечие се е свила с 11% заради спада на приходите на бутилиращата компания от европейския пазар, съобщи MarketWatch.

Печалбата през второто тримесечие се е понижила до 182 млн. долара, или 66 цента на акция, докато година по-рано беше 205 млн. долара, или 67 цента на акция. Като се изключат еднократните ефекти и разходите около преструктурирането, печалбата е регистрирала ръст до 77 цента на акция.

Продажбите са намалели с 2,4% до 2,16 млрд. долара, докато очакванията на анкетирани от Ройтерс анализатори бяха за приходи от продажби от 2,22 млрд. долара.

Брутният марж също се е понижил – до 34,9 на сто от 36,5 на сто.

Компанията ревизира и прогнозата си за цялата година – очакванията са за печалба от 2,45 до 2,5 долара за акция и ръст на продажбите с едноцифрен процент, докато предишната прогноза беше за ръст на печалбата от 11 – 12 на сто.

Coca-Cola Enterprises се бори с икономическите проблеми в Европа, по-високите данъци във Франция, агресивната конкуренция в САЩ и движенията в обменните курсове на валутите. Още миналия месец компанията предупреди за слабост през второто тримесечие, тъй като много от тези предизвикателства не са били очаквани.

Компанията се опитва да се преструктурира, за да редуцира разходите.

След обявяването на резултатите акциите на Coca-Cola Enterprises поскъпват с над 1,7 на сто. От началото на годината цената на акциите се е повишила с 18 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още