IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Western Union се сви с 27%

Приходите обаче надхвърлиха очакванията на анализаторите и цената на акциите на компанията се повишава със 7,6% в днешната сесия

19:04 | 30.07.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Печалбата на Western Union се сви с 27%

Печалбата на най-голямата компания за парични преводи в света Western Union е намаляла с 27% през второто тримесечие на годишна база заради спада в приходите, свързан с новите стратегии на ценообразуване в сегмента за изпращане на суми от потребител до потребител, съобщи MarketWatch.

Печалбата се е понижила до 198,6 млн. долара, или 36 цента на акция, от 271,2 млн. долара, или 44 цента на акция, през периода април-юни 2012 г.

Приходите са намалели с 2,8% до 1,39 млрд. долара, като от компанията обявиха, че спадът се дължи основно на инвестициите в ценообразуването в сегмента „от потребител до потребител“, където те намаляват с 4% при ръст от 3% на броя транзакции. Приходите в сегмента „от потребител до компания“ са се увеличили с 2%, докато тези в сегмента „от компания до компания“ са нараснали с 6%. Оперативният марж се е свил до 20% от 24,3%.

Анализатори, анкетирани от Ройтерс, прогнозираха печалба от 34 цента на акция при приходи от 1,37 млрд. долара.

От базираната в Ингълууд, американския щат Колорадо, Western Union потвърдиха годишната си прогноза.

Компанията, чиито услуги обикновено се ползват от имигранти за изпращане на средства в брой на своите семейства в друга държава, се огъна под нарастващата конкуренция и засиления регулаторен надзор, което повдига въпроси за бъдещите ѝ печалби. За да устои на натиска, Western Union понижаваше цените за преводите, инвестирайки и милиони долари в нова технология с цел да си върне загубения пазарен дял.

Компанията се опитва също да разшири дигиталния си бизнес, който предлага парични трансфери и други услуги чрез нейния официален уебсайт и мобилни приложения.

„Стратегията, която изложихме в началото на годината, работи“, заяви главният изпълнителен директор Хикмет Ершек. „Убедени сме в силата на нашия бизнес модел и аз съм доволен от резултатите през второто тримесечие. Тенденциите в бизнеса се подобряват и ние продължаваме да осъществяваме силен напредък по отношение на стратегиите ни през 2013 г. за усилване на потребителските парични преводи и използването им в сегмента „от компания до компания“, както и да генерираме и разпределяме големи парични потоци към нашите акционери“, подчертава Ершек.

Към 18,00 часа българско време акциите на Western Union скачат със 7,6% до 18,26 долара за брой. От началото на годината до края на вчерашната сесия пазарната капитализация на компанията бе нараснала с 25%. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още