IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

К. Таненбаум: Фед ще свие стимулите на декемврийската си среща

Процесът по изтеглянето на ликвидност ще завърши в средата на 2014 г., смята главният икономист на Northern Trust Group

10:07 | 25.09.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
К. Таненбаум: Фед ще свие стимулите на декемврийската си среща

Истинското предизвикателство пред Федералния резерв и другите централни банки е ясната комуникацията с инвеститорите, посочва в интервю за Bloomberg Карл Таненбаум, главен икономист на Northern Trust Group.

От една страна излизат решения, взети с консенсус, но от друга страна се появяват коментари на отделни членове на Фед. Така става трудно за пазарите да разчетат какво точно се случва, посочва той.

Икономическите условия в САЩ се подобряват. Смятаме, че свиването на монетарните стимули от Фед, което правилно бе отложено миналата седмица, ще се случи на декемврийската среща на централната банка.

Ако условията следват нашата прогноза, както и тази на Фед, вероятно централната банка ще завърши процеса по свиването на стимулите в средата на 2014 г., предвижда икономистът.

Фед не трябва да обвързва вдигането на лихвите с повишаването на инфлацията. Ако целите на централната банка станат твърде много, това може по-скоро да обърка инвеститорите.

Вижте цялото интервю на Bloomberg с Карл Таненбаум!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 2
ABBA
преди 10 години
ФЕД ще стане декември на 100 години и договора на частните банки със САЩ може да изфиряса. Печатницата за зелена вестникарска хартия спира и щатите фалирааааат!Тарикатите ще изчезнат само когато по света не останат балъци на им верват!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още