IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Запазването на стимулите от Фед разшири пропастта между пазара и фундамента

С оттеглянето на дълговото стимулиране се ограничихме до органичен растеж, посочва инвестиционният директор Джак Аблин

08:49 | 21.09.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Запазването на стимулите от Фед разшири пропастта между пазара и фундамента

Мисля, че чрез запазването на монетарните си стимули Фед позволи на инвеститорите да се концентрират върху ликвидността, смята Джак Аблин, главен инвестиционен директор на BMO Private Bank.

През април и май пазарът започна да игнорира фундамента и да се фокусира върху ликвидността. Изявлението на Фед, че ще запази сегашната ликвидност, тъй като е разочарован от икономиката, разшири пропастта между състоянието на пазара и фундаменталните стойности.

От гледна точка на балансите си, компаниите са в най-доброто състояние, в което някога са били. Корпоративните печалби като процент от БВП са на исторически връх. Проблемът е, че не виждаме силен растеж, няма много капиталови разходи. Бихме искали трендът да се ускорява и всъщност това е, което разочарова Фед и инвеститорите.

Във висшата бейзболна лига ние допълваме качествата на играчите със стероиди и получаваме вълнуващ мач. Откакто обаче висшата лига забрани стероидите постиженията по време на мач са по-слаби, а посещаемостта спадна с 10%. Същото може да се каже и за икономиката. Ние оттеглихме дълговото стимулиране и се ограничихме до органичен растеж, което не се харесва на никого. Аз мисля, че е необходим растеж на доходите, но за съжаление те не растат и това е основната причина да не виждаме подема, който желаем.

Мисля че бюджетният спор е нещо притеснително и може би е бил една от причината, поради които Фед реши да отложи свиването на монетарните си стимули.   

Вижте цялото интервю във видеото на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Ricco
преди 10 години
Дааа бе - дълговото стимулиране било започнало по времето на Грийнспан. Пълни глупости - дълговото стимулиране започва преди повече от век и голямата депресия от 1929 г. е резултат от спукването на първия голям кредитен балон....Към останалото нямам забележки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още